Met recht ontzorgd

Appel Notarissen sinds 1942

Precies 80 jaar geleden, in 1942 werd door notaris Willem (W.) Appel, de naamgever van het kantoor, zijn eerste eigen notariële akten getekend. Sindsdien heet het notariskantoor te Obdam: Notariskantoor Appel. Zijn zoon Willem Paul Frederik (W.P.F.) Appel volgde zijn vader 31 jaar later op in het jaar 1973.

Het Appel-notariaat kenmerkt zich door de persoonlijke benadering en heeft zich gespecialiseerd – mede ingegeven door de directe omgeving – in het agrarisch vastgoed, het ondernemingsrecht en het familierecht. Maar Notaris Appel sr. zag ook kansen in de grote stad. Hij hield in het toenmalige  café De Keizerskroon te Alkmaar op de vrijdag (de kaasmarktdag) zittingsdagen. Deze manier van werken maakte zijn banden met de stad Alkmaar sterk.

Door deze pioniersgeest bestrijkt het werkgebied niet alleen de directe omgeving van Obdam, maar geheel Noord-Holland.

Op zoek naar meer ruimte verhuisde de praktijk in 1976 vanuit het historische pand aan de Dorpsstraat 112 in Obdam naar een moderner kantoor aan diezelfde Dorpsstraat op nummer 72.
De groei van de praktijk in de jaren negentig maakte wederom een verhuizing noodzakelijk. Dit keer werd er op de groei nieuw gebouwd op Dorpsstraat 40-A. In 1991 werd het nieuwe pand betrokken. Een kantoor met een oase aan groen en water achterom en een comfortabel parkeerterrein aan de voorzijde. Dit is nog steeds het adres waar Appel Notarissen kantoor houdt.

Sindsdien heeft het notariaat van Appel te Obdam zich ontwikkeld tot één van de meest uitgebreide notarispraktijken in Noord-Holland. We maken graag van deze gelegenheid gebruik de cliënten die Appel Notarissen bezochten en nog steeds bezoeken, van harte te danken voor hun jarenlange vertrouwen.

Ook het notariaat stapt een nieuw tijdperk binnen dat zich meer en meer kenmerkt door de digitalisering. Deze digitalisering is voor de notaris en het rechtsverkeer in het algemeen een handig en duurzaam hulpmiddel dat altijd ondersteunend zal zijn aan de ruimte voor het vertrouwde persoonlijke gesprek bij de Appel-notaris in Obdam. Het blijft te allen tijde mensenwerk waarbij aandacht, ervaring en vertrouwen hoog in het vaandel staan.

De ervaring, de aandacht en de zorg die we geven aan een ieder die de praktijk bezoekt, maakt dat we met trots ons nieuwe motto Met recht ontzorgd lanceren.
Dit boekje laat zien dat we met recht al 75 jaar het vertrouwen van onze klanten verdienen. We kijken terug op het allereerste begin van het notariaat in Obdam en via verschillende perspectieven belichten we de afgelopen 75 jaar Appel Notarissen. Het heden komt uitgebreid aan bod en we sluiten het boekje af met een blik op de toekomst.

We wensen u veel leesplezier en hopen u te (blijven) verwelkomen op ons kantoor.
 
mr. Alfons Demaret
mr. Gwendolyn Vis-van Truijen

Download het Appel Jubileumboek