Belangrijke historische akten tentoongesteld

2testament-web-72dpi-1

Een verzameling bijzondere akten staat sinds kort online vanwege de tentoonstelling ‘Europe enacted’. Het gaat om akten uit heel Europa, van de laatste wil van koningin Isabella van Castilië tot aan misschien wel de enige bewaarde uitspraak van Rembrandt.

De tentoonstelling is opgezet door de Raad van Europese Notarissen in Europa, de CNUE. Met deze tentoonstelling wil de raad notariële akten van historische betekenis laten zien. Notarissen zijn namelijk eeuwenlang getuige geweest van de geschiedenis en dat is terug te lezen in hun akten. Denk aan een verkoopakte van Miguel de Cervantes, het testament van Verdi, het George Cross voor Malta.

Originele akten
De originele akten zijn van 11 tot en met 15 november in het Europees parlement in Brussel te zien. De virtuele akten, inclusief uitleg over het hoe en waarom van de akten, zijn nu al online te bekijken. Behalve een terugblik naar vervlogen tijden, biedt de tentoonstelling ook een blik op het notariaat van nu. In de expositie en op de website zijn ook moderne digitale middelen te zien, waarmee notarissen hun cliënten bedienen.

 

Bron: KNB